Vågn op til kamp for skolen!

Opråb til kamp for Vester Nebel Skole. Hvad skal der stå i den høringsskrivelse Vester Nebel sender afsted?

Forestil jer at skolen lukker næste år, og at vi alle om 30 år sidder tilbage gamle og grå med sognets få tilbageværende børn på skødet og fortæller om dengang, der var en god lille skole i byen, og der faktisk var mange i børn i sognet engang, men at nogle fæle folk desværre lukkede den lille skole.

 

Hvad vil I så helst svare børnene, når de spørger, om vi slet ikke kæmpede for den lille skole?

 

Spøg til side. Vi har en kamp, der skal kæmpes. Lad os gøre det i fællesskab! Selvom nogle tror, at udfaldet er givet på forhånd, så lad os forsikre om, at det er det ikke.

 

Vi har i 20 år kæmpet for vores skole, og vi har vundet hver gang. Det er ikke sikkert, at vi vinder denne gang, men det er absolut heller ikke sikkert, at vi taber. Muligvis ender vi med et sted midt imellem – et kompromis, som vi måske kan være tilfredse med.

 

Lukningen er sat i høring, og politikerne virker tilsyneladende enige. Men kun tilsyneladende – de har blot valgt ikke at udmelde, hvad de faktisk tænker før efter høringssvaret!

 

Det allervigtigste i denne kamp er, at vi fortæller politikerne, hvad vi mener om et Vester Nebel uden en skole på en god, saglig og sober måde. SKRIV TIL POLITIKERNE!

 

Det er ligegyldigt, om man kan stave eller ej, skriver med gåsepen, eller ikke mener, at man er god til at formulere sig.

 

Vi kan ikke løse Esbjergs kommunes problemer med det faldende børnetal inde i Esbjerg by, men har man nogle alternative ideer til besparelse på skoleområdet, så kan man nævne dem.

 

Det vigtigste er blot, at vi fortæller, at vi ikke kan undvære vores gode lille skole i sognet – for vi ønsker jo alle at beholde skolen! Og at så mange som muligt – forældre med nuværende/kommende børn på skolen, men også alle andre - skriver, sender postkort eller lader børnene sende små billeder til politikerne! Eller skriv læserbreve i avisen.

 

Streamers. Dorethe Jensen har været så venlig at lave nogle streamers til bagruden på bilen. Påskriften er ”Bevar Vester Nebel skole Vester Nebel – en landsby i live”. De kan købes i kiosken til 15 kr stykket. Brug dem!

 

Byrådsmøder. Der er byrådsmøde hver anden mandag kl 17.00. Det vil være en rigtig god måde at gøre opmærksom på Vester Nebel, hvis vi sidder ca. 10 fra Vester Nebel med vore røde trøjer hver gang. 

 

Hvis det ikke er de samme 10 hver gang, er det en overkommelig opgave. Der er byrådsmøder d. 15/11, 6/12 og 20/12. De, der kan deltage nogle af datoerne sammen med nogle af os andre, bedes henvende sig til Thomas thomas_dino_jensen(at)hotmail.com eller Henning connieoghenning(at)mail.dk ,så prøver vi at koordinere, så hver person kun behøver at møde op ved 1 byrådsmøde.

 

Børnenes dag. Aktionsgruppen prøver at forberede en åben landsby dag evt. i januar, hvor sognets børn er i centrum. Politikerne vil blive inviteret denne dag. Detaljer er ikke klarlagt, og inspiration modtages gerne.

 

Debatforum. På Vester Nebel skoles hjemmeside www.vesternebel-skole.skoleintra.dk ligger et debatforum under menupunktet kontakt, hvor alle fra sognet kan debattere den nuværende situation. Du vil blive bedt om et kodeord. Hvis du ikke kender det så kontakt Henning på connieoghenning(at)mail.dk

 

Dette forum har været et utroligt dødt sted. Vær venlig at bruge det! Det er et udmærket sted at debattere, hvad vi skal bruge som plan B, C, D osv., hvis skolen ikke kan blive bevaret helt i sin nuværende form. Og hvad hvis skolen lukker? Er Børn og Families forslag omkring sammenlægning med Bryndum skoledistrikt så den bedste løsning? Henning sprænger et par bomber i dette debatforum i aften. Gå ind og deltag i denne debat.

 

Høringssvar. Vi har lagt det gamle høringssvar på hjemmesiden. Høringssvaret er så godt lavet, at vil genbruge en stor del af det gamle høringssvar i opdateret form, men vi vil naturligvis også lægge nyt på. Det er vigtigt, at I kommer med forslag til nye punkter/argumenter/alternative løsninger. Og det er vigtigt, at vi hører fra foreningerne som for 3 år siden. 

 

Høringssvaret er sognets høringssvar – og dermed mener vi bl.a. foreningerne i Vester Nebel. Vi skal derfor have foreningerne involveret i høringssvaret – og hvis nogle foreninger ikke ønsker at deltage i høringssvaret, skal vi naturligvis vide det. I aktionsgruppen sidder repræsentanter for Fællesrådet, Vester Nebel Sogneforening og Vester Nebel Sognearkiv.

 

Husk at den absolutte sidste frist for indlevering af indsigelser og høringssvar til Børn og Familie er 21/12. Og det gælder også alle jer, der laver jeres egne indsigelser.

 

Aktionsgruppen til bevarelse af Vester Nebel skole.

 

KÆMP SAMMEN MED OS OG SKOLEBESTYRELSEN – VI KÆMPER FOR JER

 

Kontakt:  

Thomas M. Jensen - Thomas_Dino_jensen(at)hotmail.com
Birgitte V. Albrektsen  bva_2906@yahoo.dk
Henning Jørgensen connieoghenning@mail.dk
Anders H. Busse ahbusse(at)ofir.dk

 

Se det seneste høringssvar, klik her!

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand