Alle er velkomne, når enestående vikingegrave indvies i Bryndum. Og der vil være lokalt mjød til folket!
I september 2016 udgravede Sydvestjyske Museer fjorten grave, angiveligt fra første halvdel af 800-tallet i Bryndum i forbindelse med byggeriet af den nye sognegård.
Bryndum-gravene stammer fra ældre vikingetid, første halvdel af 800-tallet, og i en af gravene fandt man en fibel, en slags broche, som er sporet til Irland eller England. Det er oprindeligt et slags beslag, som senere blev anvendt til at bære på beklædningen.
I gravene fandt man desuden noget, som skulle vise sig endnu mere interessant, nemlig tekstilrester, bevaret i kobbersalte fra nogle brystspænder med kobberlegering, hvilket er ret usædvanligt, idet det sandsynligvis hører til blandt de bedste tekstilfund fra vikingetiden.
Tirsdag den 8. april klokken 17 indvies den fine seværdighed i form af markerede vikingegrave og planche med beskrivelse af fundene og alle er velkommen til indvielsen, hvor museumsinspektør Michael Alrø Jensen fra Museum Vest vil fortælle om fundene i Bryndum, og om hvorfor fundene er så enestående.
Derudover vil Poul Larsen, der sad i menighedsrådet, da fundene blev gjort, fortælle om oplevelsen og om, hvordan hele processen efterfølgende forløb.
– Vi starter i sognegården, og derefter går vi ud og “hilser” på vikingerne med en tår mjød fra det lokale Tarp Bryggeri, fortæller Poul Larsen, der håber på, at rigtig mange fra nær og fjern vil være med til at markere det enestående fund.