To timers affaldsindsamling blev til fire

Søndag morgen 08.30 mødtes 15 personer i Sognehuset, for at indsamle affald i grøftekanterne, på indfaldsvejene til Vester Nebel. Trods den beskedne deltagelse, var resultatet meget tilfredsstillende.

 

 

Der blev serveret kaffe og rundstykker i Sognehuset søndag morgen. Det var Toyota, der var så gavmilde, at sponsere rundstykker og kaffe til alle der mødte op, for at give en hjælpende hånd med affaldsindsamlingen i Vester Nebel.

På landsplan var det Danmarks Naturfredningsforening, der havde sat kampagnen i gang, men lokalt var det Gerda og Børge Nielsen, der havde taget initiativet til indsamlingen. Jutta Knudsen mente at idéen var så god, at hun havde påtaget sig opgaven med alt det praktiske forarbejde.

Selv havde jeg bedt hele familien om at deltage. Jeg løber ofte en tur langs Hygumvej, og har derfor en idé om, hvor affaldet ligger. Jeg er normalt godt 20 minutter om at tilbagelægge turen fra min egen indkørsel til enden af Hygumvej og retur.  Derfor havde jeg forestillet mig, at det skulle tage familien omkring to timer, at gå de fem kilometer, og fjerne affaldet.

Men jeg tog meget fejl. Da vi gik i gang blev vi enige om, at vi ville sætte tal på noget af det vi samlede op, sådan bare for sportens skyld. Velvidende, at der var mange tomme øl - og sodavandsdåser på turen, valgte vi dog at tælle, hvor mange tomme cigaretpakker vi samlede op på turen.

 

Det var dog ikke cigaretpakkerne, der kom til at optage os i det første kvarter. Lige udenfor byskiltet lå der store mængder af affyret fyrværkeri. Skyts, der sikkert har ligget det siden årsskiftet. Da vi havde samlet dette arsenal sammen, kom der gang i indsamlingen af den form for affald, som vi havde ventet. Nemlig alt fra slikpapir, drikke-youghurtflasker, metaldåser og, nå ja, cigaretpakninger. 55 – 56 og 57.

 

Da vi langt om længe nåede enden af Hygumvej, havde vi været i gang i godt to timer. Nu gik det heldigvis atter imod byen. Gerda og Børge kom kørende i bil, for at afhente indholdet i vore fyldte sække. Og da sækkene var blevet tømt, hoppede Gerda ud af bilen, og slog følgeskab med os. Det blev til endnu et har timer med indsamling og masser af snak. Så ud over, at naturen havde godt af vores forehavende, så havde vi også selv nogle hyggelige timer i naturen, i det gode forårsvejr.

 

Klokken 13.15 mødtes de sidste indsamlere i Sognehuset for at gøre status. Der er blevet samlet over 2.500 aluminiumsdåser, 200 vinflasker og 10 sække med diverse emballage og slikpapir i grøftekanterne omkring Vester Nebel. Dertil en masse andre effekter såsom udstødningsrør, cykler, hjulkapsler. - Og glemte jeg at skrive det. 108 cigaretpakker langs Hygumvej.

 

Alt i alt et resultat som arrangørerne var meget tilfredse med. Det eneste der skuffede dem lidt, var det ringe fremmøde.


- Der er mange af dem der ofte siger: at det også er for dårligt, at der smides så meget affald i grøftekanterne, der har glimret ved deres fravær i dag, siger Jutta Knudsen. Det er mange af dem, der er opvokset i byen, der har svigtet, ellers har det været en fin dag, slutter Jutta.

 


Børge Nielsen sammen med Jutta Knudsen. Begge var godt tilfredse med de fremmødtes indsats. 

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand