To rumænske drenge på 5 og 9 år har brug for jeres hjælp

Ena og Kjeld Lykke Olsen som har boet en del år i Vester Nebel og som sidste år tog med Apostolsk kirke til den fattigste del i Rumænien, beder nu Vester Nebel om hjælp til to drenge vis mor skal i fængsel.

Mange i Vester Nebel sogn, kender sikkert Ena og Kjeld Lykke Olsen som har boet en del år i Vester Nebel og som sidste år tog med Apostolsk kirke til den fattigste del i Rumænien for at hjælpe og udvikle området.

Læs mere på http://www.lykkeromania.dk/


Den 20. august var Ena og Kjeld i Vester Nebel forsamlingshus for at fortælle om arbejdet i Rumænien. Løbet af aften fortalte de om Maria, 31 år, der dræbte sin mand i januar dette år og har siden siddet fængslet. Retten må have skønnet, at det var selvforsvar, eftersom hun ”kun” er blevet idømt 6 års fængsel. Det er meget billigt sluppet for mord i Rumænien. Hun har imidlertid anket sin sag, og sidder derfor stadig i arresten, hvor forholdene ikke er særlig gode.

Maria har to drenge på 5 og 9 år. Det lykkedes for Ena, lige før deres besøg i Danmark, at få etableret kontakt med familien, hvor de bor (via hjælp fra en socialarbejder i kommunen, hvor hun boede). 
Drengene er mærket af det, der er sket. Især den store dreng har det svært, og det kan jo ikke undre, eftersom de overværede drabet.


Vi kan forstå på familien, hvor de bor, at de har svært ved at klare det økonomisk med to ekstra børn. Der er i forvejen 4 børn i familien. Det virker som om, der ikke er mulighed for tilskud fra kommunen, uden at de skal kunne tilbyde nogle specielle faciliteter i hjemmet, såsom et værelse specielt til plejebørnene samt et badeværelse. De kan ikke tilbyde nogen af delene, så derfor kan de ikke blive plejefamilie. Alternativet vil formodentlig blive et børnehjem, medmindre familien kan blive hjulpet økonomisk.

 

Ena og Kjeld har været i hjemmet. Det er et fattigt lerklinet hus, sådan som der er mange af hernede. Der er to rum på ca. 14 og 20 m2. Et stort problem er, at den kakkelovn, der er i det største rum, ikke virker, og derfor kan de kun have varme om vinteren i det lille rum.
 

Vi ville glæde os, hvis I fra Vester Nebel kunne tænke jer at gå med ind i dette projekt. I hvert fald, kan vi love, at vi følger pengene til dørs, og formodentlig vil vi tage med dem ud for at købe tingene og ikke give dem kontanter. Det er den måde, der er mest brugt i hjælpearbejde hernede, sådan som vi kender det fra andre, der har mere erfaring end os.
 

Der er erfaring med, at det ca. koster 2500 kr. pr. år at brødføde et barn i Rumænien. Som beskrevet ovenfor, er det ikke tanken at pengene udelukkende skal bruges på børnene, men går til familien, så de har mulighed for at beholde drengene.

Vi håber, at andre borgere i Vester Nebel har lyst til at hjælpe disse børn

Bidrag kan indsættes på konto i Den  danske Bank reg. 1569 kontonr. 2056666, mærket med  "Lykke Olesen" og så som formål: "Marias børn". Giverne kan få skattefradrag, hvis gaven er over 500 kr.
Hvis de ønsker det. I såfald skal giverne oplyse cpr.nr.

 

Hvis der er spørgsmål til ovenstående, så send en mail til Ena og Kjeld lykke(at)apostolic.dk

 

Jonna Jørgensen
Lone Dyrholm

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand