Tilbageblik på skolebyt-turen, set med en lærers øjne

Som afslutning på en lille uges "blog", en dagbog skrevet af eleverne, sætter vi nu punktum for skolebyt 2007 med lærerens beretning. Claus Storm skriver:

Vi lærere kan godt en gang imellem have lidt blandede følelser overfor skolebytturene. At ligge i et klasselokale med f.eks. 16 elever hvoraf nogle har lidt hjemve andre snøfter og hoster om natten og andre igen er uheldige og tisser i soveposen er måske ikke lige det sjoveste man kan opleve.

 

På den anden side ved vi, at langt de fleste elever glæder sig meget til turen og får en masse ud af de dage, de er af sted. Og vi voksne får også meget ud af det sociale samvær med elever og kolleger. Børn så vel som voksne ser hinanden i helt andre situationer end i hverdagen, og det giver ny viden og tolerance til alle.

 

I har sikkert fulgt godt med i dagsprogrammerne i den forløbne uge, så jeg vil ikke gå i detaljer, hvad det angår. Jeg vil dog nævne et par ting:

 

 

Tirsdag eftermiddag og aften regnede væk, men når man nu har penge med til slik, ja så skal man altså i Brugsen under alle omstændigheder. De fleste fik enten på udturen, på vejen hjem eller begge veje et helt styrtebad. Og vi fik nogle tordenskrald så høje, at det gibbede i såvel børn som voksne.

 

For 4. til 6. klasse var det nærmest opvarmning til deres senere oplevelser på el-museet ved Tangeværket. Nå men tirsdagen blev ellers en udpræget indedag, hvor man indrettede sig i klasselokalerne og orienterede sig om, hvor toiletter, køkken og gymnastiksal med mere befandt sig.Og så var det også hyggeligt bare at være sammen. Og der var også lidt filmforevisning.

 

 

 

Onsdag og torsdag var begge udflugtsdage og se om ikke solen brød frem og gjorde sit til, at vi fik et par dejlige og begivenhedsrige dage. Onsdag var eleverne jo delt op i to grupper, som skulle hver sit sted hen. Men begge grupper havde haft gode oplevelser. Da vi kom hjem blev der rundboldkampe med blandede hold og god afslappet stemning. (Ja og så var der nogle, der havde ekstra travlt for at nå både at lave mad, rydde op og være med til rundbold)

 

Torsdag var hele skolen så i zoo, hvor vi hyggede os og studerede de mange eksotiske dyr, vi kunne komme tæt på. Der var også gode legepladser og vel hjemkommet blev der arrangeret løb for henholdsvis  ”store-og lillegruppen”.

 

 

 

Det gik bare derudad, og mens de små skulle løse opgaver, der krævede stort samarbejde ved forskellige poster, så var der ved de stores løb indlagt overraskelser med chokvirkninger. Foruden alt dette, skal det nævnes, at vi også nåede hyggestunder med kage (tak for det forældre) og saft.

 

Fredag kom vi så hjem godt trætte alle sammen, men med en stor portion gode oplevelser i bagagen. Tak fra mig til alle børn og voksne for en fin tur og tak forældre for lån af jeres børn.

 

 

 

Husk nu at læse på Vester Nebles hjemmeside, så kan I måske få en endnu bedre snak om, alt det vi nåede at opleve på turen.

 

Venlig hilsen

Claus.

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand