Stort militært rykind i skolegården

Onsdag eftermiddag indtog et kompagni soldater og en lang række militære køretøjer, skolegården og området omkring Vester Nebel skole.

Efteråret er en tid hvor militæret rør på sig, og selv om fjendebilledet har ændret sig i de seneste 20 år, er øvelsesmønstret tilsyneladende ikke ændret på dette punkt. Men det er under alle omstændigheder nyt, at soldaterne indtager skolegårdene, frem for krat, grøfter og pløjemarker.

 

Både i Vester Nebel og på Skads skole var parkeringspladser og skolegårde, fyldt til bristepunktet med lastbiler, mandskabs-vogne og radio-sendeudstyr.

 

Hvad øvelsen gik ud på, var naturligvis en oplysning der ikke var til, at vriste ud af den soldat, der var sat til at bevogte skolegården.

 

Men børnene fra Kærmyssen, fik sig ellers en gevaldig snak om maskingeværer og kanoner, med soldaten.

 

 

 

Det er 1. brigade fra Haderslev Kaserne, der holder øvelse til og med fredag i Blåvands Huk, Ølgod, Grindsted, Varde, Helle, Esbjerg og Bramming kommuner.

 

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand