Stormøde med lidt færre visioner

Omkring 80 personer mødte op i forsamlingshuset, for at gøre status over de projekter som blev sat i søen for godt et år siden for at gøre byen mere attraktiv. Der er sket meget, men der er stadig ting at gøre.



De visioner der blev sat i værk på stormødet den 1. marts 2008 var under lup i aftes i forsamlingshuset. De forskellige arbejdsgrupper gjorde status på deres projekter, og der var stor forskel på, hvor langt de forskellige grupper var nået. Men der er også tale om svært sammenlignelige projekter.


Naturstiprojektet: er strandet lidt på grund af manglende midler. Gruppen vil dog arbejde på at søge fonde og kommunale puljer, så fase 2 kan gennemføres (Frem til Ølufgaardsvej).
Gruppen er tæt på at opgive, at gå i gang med strækningen Ølufgaardsvej – Vestervadvej, da dette område er meget fugtigt, stort set hele året.


Byggegrunde / lejerboliger: Kunne berette, at det ikke er muligt at opføre flere lejerboliger, da kommunens kvote er brugt op. Dog mener medlemmerne i gruppen, at det vil være muligt, at præge kommunalpolitikerne i perioden frem til kommunalvalget, så vi kommer i betragtning til at få del i den næste kvote lejerboliger i kommunen. Boligforeningen Frem giver udtryk for, at der er stor efterspørgsel på lejerboliger i Vester Nebel.

Gruppen kunne stolt fortælle, at det er lykkedes dem, at overtale kommunen til, at byggemodne seks parceller på Oksvænget siden sidste møde. Kommunen er oven i købet indstillet på en fleksibel model, så man kan sammenlægge to parceller, hvis en køber måtte ønske en ekstra stor byggegrund. 
 

Gruppen forsætter sit virke, og vil arbejde på, at få overbevist politikerne om, at der skal etableres flere lejerboliger i Vester Nebel.


Bybus og infrastruktur: Gruppen var ikke repræsenteret på mødet, men som de fleste ved, så kører linje 6 som tidligere - efter del tovtrækkeri.
Arbejdsgruppen er nedlagt.


Byporte: Der indkom ikke designforslag til byporte efter det seneste møde. Der var på mødet enighed om, at der skal arbejdes på at få etableret byporte. De skal udformes således, at der på disse kan skiltes med aktiviteter i byen; Byfester, Juletræstænding, møder etc.
Der kom forslag om, at skolens elever skulle have mulighed for at tegne udkast til et design af byportene. 


Multihusgruppen: Takkede alle der ind til videre har bidraget med materialer, værktøj og arbejdskraft til de gennemførte del-projekter.
Gruppen er snart færdig med Skaterrampen, hvilket vil blive markeret med en officiel indvielse senere på sommeren.

Multihuset skal males igen den 5. juni. Alle inviteres til at give en hånd med med.
 

Parkeringspladsen asfalteres i sommermånederne, og udvides til et lidt stører areal end det vi har i dag, hvis forhandlingerne med forsyningsvirksomhederne falder på plads.

Grupper arbejder med at få bygget bord / bænksæt og skraldestativer, etableret petanque – og kroketbaner, ligesom man forsøger at rejse kapital, så der kan opføres en multibane syd for bygningerne.

 

Indkøbssted:
To af de personer der oprindeligt havde meldt sig til denne arbejdsgruppe, kunne berette, at der ikke var sket noget siden sidste års møde. Thomas Møller vil dog gerne høre fra folk, der måtte have interesse i at undersøge mulighederne. Et supermarked får vi sikkert aldrig igen, men en drugstore, der kan afløse brødudsalget, hvis Bente og Aksel en dag ønsker at lukke forretningen, kan der da sagtens arbejdes på. Vi offentliggør Thomas mail-adresse, så snart vi modtager den.

 

Trafiksikkerhedsfremmende foranstaltninger:
Der var stor enighed om, at der køres for stærkt på byens hovedstrøg, samt på alle indfaldsvejene til byen. Der blev udtrykt ønske om, at der bliver etableret endnu et vejbump på Hygumvej, da der køres meget stærkt forbi Multihuset, trods det eksisterende bump.

Der var ingen der havde mod på, at sidde med i en arbejdsgruppe, der skulle arbejde med at på etableret trafiksikkerhedsfremmende foranstaltninger. Jesper Rasmussen kunne dog orientere om, at Esbjerg kommune har ønsker af denne art liggende for mere end 50 millioner kroner, og at der årligt er et budget på omkring 5,3 million kroner til fordeling i hele kommunen. Derfor er det ikke sandsynligt, at vi får et ekstra bump på Hygumvej. Der er imidlertid et bump på vej på Vestervadvej. Det skulle blive en realitet i løbet af i år.

 

Skolebestyrelsen: Anbefaler Bryndum skole som fremtidens overbygningsskole for Vester Nebel. Bestyrelsen angav; Anlæggelse af cykelsti mellem byerne, fælles sportsinteresser, fælles menighedsråd og præst, som ting der taler for, at vælge Bryndum frem for Skads skole. Samtidig vil elevtilstrømningen til Bryndum skole falde i de kommende år, så der bliver bedre plads – færre elever i klasserne i fremtiden.

Der var ingen protester til dette forslag på mødet, så derfor indgives dette ønske til politikerne i Esbjerg kommune den 25. maj.


Korskrobanen høring:
Niels Lykke fremlagde lokalplanen for en motorbane ved Korskro.
Der etableres en international motorbane med plads til 20 – 25.000 tilskuere på et areal på omkring 137 hektar jord. Der bliver speedwaybane, crossbane, rallybane, samt en stor asfalteret racerbane.

Der var lidt snak om, at vi til tider vil kunne høre støj fra et sådanne anlæg. Men konklusionen var, at anlægget kunne blive attraktivt for Vester Nebel, da der vil blive en del arbejdspladser omkring en motorbane af denne art, og derfor mulighed for nye tilflyttere til byen.

Stormødet: Sluttede med en orientering om, at der i fremtiden vil blive afholdt stormøde én gang årligt.

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand