Sankt Hans ved Nebel sø

Nebel sø var igen rammen om Sankt Hans arrangementet, som Sogneforeningen, KFUM Spejderne og Det Gamle Mejeri havde arrangeret i fællesskab. Og vejret mildnedes heldigvis, så bålet kunne brændes af.

 

Som så ofte tidligere, blev Sankt Hans Aften ved Nebel Sø indledt med en fiskekonkurrence. Børn og i særdeleshed fædre, kæmpede om at fange den største fisk. Men så ofte før, er det ikke de allerstørste fisk der bliver fanget i Sankt Hans konkurrencen. Vinderne i konkurrencen blev:

1. Christoffer Christensen 2. Mads Jensen og 3. Emil Kjær.

Mens fiskekonkurrencen stod på blev der tændt op i Grillen, og kort herefter begyndte folk at samles for at tilberede den medbragte mad.

Omkring klokken 21. skulle dommerne i gang med den svære opgave, at finde frem til den bedste heks. Da der var i år rigtig mange flotte hekse så det var ikke nemt for juryen at vælge. Men vinderne blev:

1. Julie og Stefan Schmidt 2. Kristian 3. Sarah og Sebastian Munk, Alexander og Katrine Nielsen samt Amanda Thorsen.

 


Og så var der flotte kontante præmier til heksedesignerne.

Båltalen var et kapitel for sig selv, og vil formegentlig blive en af de Sankt Hans taler der vil blive husket. For på en og samme gang var talen meget fjern og alligevel meget nær. I talen indgik små grønne mænd fra en fjern planet, der beskuede Vester Nebel sogn via computertjenesten Google Earth.

Talen havde roser til Det Gamle Mejeri, der har formået at ændre Nebel Søs image fra at være stedet hvor Far tager hen for at fiske, til at være stedet hvor familien mødes for at fiske. Skoledebatten og de Ildsjæle, der gør en indsats for at forhindre en lukning af den, gik heller ikke ram forbi.

En af de ting der overraskede en del af de fremmødte var, at Ejvind Vissing tog opstilling oppe i selve bålet, da han skulle tale. Og han gjorde det efter at søens personale havde hældt brændstof på bålet.

 


- Jeg kunne simpelthen ikke modstå fristelsen. Det var jo en perfekt ramme, at stå der som en enlig trold blandt de farverige hekse, fortalte Ejvind Vissing, der efterfølgende har forklaret, at han havde opdaget, at det var dieselolie, der var blevet hældt på det våde bål. Derfor turde han tage chancen.

Og der var kommet meget brandstof på bålet. For da der først blev tændt op i grene og kviste, gik der ikke ret land tid førend, heksenes skrigen larmede om kap med bålets knitren. Og det store bål forsvandt på rekordtid.

Og så..........er dagene begyndt at blive kortere..... 

Flere stemningsbilleder i Fotogalleriet. Klik her!

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand