Så er det nu…

Omkring 30 Vester Nebel borgere taget ind på rådhuset for at overvære byrådsmødet. Næsten alle var iført deres røde Vester Nebel T-shirts, og vi fik stor anerkendelse for vores fremmøde.

Flere politikere kommenterede vores mails og postkort i rosende vendinger, og de udtrykte begejstring for, at vi deltager i debatten. Så vi har i hvert fald gjort os synlige!!!


Desværre endte det hele ud i, at Vester Nebel skole som forventet røg med ud i en høringsrunde med henblik på nedlæggelse af skolen pr. 31. juli 2008.


Det var selvfølgelig trist og meget ærgerligt, men det interessante var, at flere politikere virkede positivt stemte overfor bevarelse af netop Vester Nebel skole.


 Et stort flertal af byrådet mente dog, at når vi ikke kan opfylde kravene til den sektorplan, som byrådet selv har vedtaget, må vi med i høringsrunden om nedlæggelse af skolen. Der blev dog kraftigt pointeret, at en høring ikke er lig med en lukning. Og det leder mig frem til pointen med min artikel.


Jeg gik faktisk derfra med en fornemmelse af, at vi selv kan gøre en forskel og af, at der er håb endnu!!!


Flere politikere gav direkte udtryk for, at de venter på at høre fra os. De er interesserede i at høre vores argumenter for, at skolen skal bevares, og de forventer, at vi fremkommer med gode og kreative løsninger på, hvordan byen og skolen kan overleve.


Derfor skal der herfra lyde en stor opfordring fra mig, til at du melder dig i debatten!!! Der snakkes så meget om kvalitet i folkeskolen, så skriv endelig til politikerne og gør dem synligt, hvad der er kvalitet ved vores lille skole og landsby. Kom endelig også med gode ideer til udstykning af grunde, ”åbent by”-arrangement for at lokke købere til eller noget helt andet.


Hovedsagen er, at vi ”holder gryden i kog” i de næste 8 uger, indtil den endelige beslutning skal tages. Der sad i byrådssalen i går flere politikere, som ikke tilkendegav nogen mening om lukningen af vores lille skole. Og det er min klare overbevisning, at vi, med de rette argumenter, kan rykke deres stemmer til vores fordel!


Så det er nu, at du kan være med til at sikre, at Vester Nebel vedbliver at være en landsby i live; med en skole som et naturligt samlingspunkt.


Med venlig hilsen

Rikke Bloch, Tranbergvænget nr. 17

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand