Referat fra skolebestyrelsesvalgmødet den 25. marts

I år er der valg til skolebestyrelserne landet over, så torsdag aften var der valgmøde på Vester Nebel skole.

Der var fra skolebestyrelsens side forventning om, at rigtig mange forældre ville deltage, og vise interesse for deres børns skolegang og Vester Nebel skole.

 

Skolebestyrelsen og eleverne på skolen havde i fællesskab fået lavet nogle rigtig flotte indbydelser, men desværre (synes jeg) var der ikke flere end ca. 20 forældre, som havde fulgt opfordringen om at deltage…

 

Aftenen startede med, at skoleinspektør Jørgen Ahlquist bød velkommen.

 

Herefter introducerede Ulla en ny lærings-metode kaldet Co-operative Learning, hvor eleverne i højere grad selv er aktive i indlæringen. Lærerne på skolen skal alle på kursus i undervisningsformen, som kort fortalt går ud på, at man går rundt til hinanden og stiller spørgsmål og får svar. Spørgsmålene er udstukket på forhånd, og denne aften lød de:

 

-Bør skolen have særlige fokusområder, som trivsel, kreativitet, idræt og musik frem for faglighed?

 

-Er det rimeligt, at forældre betaler til noget, der sker i skolen? evt. hvad.

 

-Nævn 3 ord, som er de første der falder dig ind, når jeg siger: Vester Nebel Skole (både ros og ris er tilladt).

 

-Hvor tit vil du komme på skolen, når det gælder dit barns skolegang?

 

-I hvilket omfang synes du mobiltelefonen skal være tilladt på skolen?

 

-Hvad synes du om skolens informationsniveau?

 

-Fortæl om en af de gode oplevelser, du har haft på Vester Nebel skole (gerne af både faglig og social karakter).

 

-Hvad tænker du om ”Skolebyt”?

 

Spørgsmålene gav en rigtig god debat forældrene i mellem, og der blev udvekslet holdninger og synspunkter. Samtidig gav det også et lille indblik i de refleksioner og diskussioner, der kan forekomme i skolebestyrelsesarbejdet.

 

Herefter gik ordet til den nuværende formand for skolebestyrelsen, Morten Kjær.

 

Morten fortalte om arbejdet i skolebestyrelsen i de sidste 4 år, og om de udfordringer og mærkesager, som bestyrelsen har arbejdet med.

 

Til slut opfordrede han alle de, som ville have indflydelse på deres barn / børns dagligdag i skolen, til at opstille til skolebestyrel-sesvalget. Jørgen Ahlquist fulgte op ved at fortælle om de formelle valgregler og tidsfrister til valget.

 

Til slut fandt den egentlige opstilling til valget sted, og følgende personer lod sig opstille:

 

Heidi Søblik Nielsen, Claus Kostow, Charlotte Josephsen, Connie Rønne Jørgensen, Henriette Neergaard Mortensen, Lone Steen Christensen, Levin Snitgaard Nielsen, Karin Sørensen og Rikke Bloch.

 

Skolebestyrelsen skal bestå af 7 medlemmer og 2 suppleanter, og da ingen var interesserede i at vælges til suppleanter bliver der kampvalg. HVOR FEDT!!!

 

Tænk sig, at der blandt skolens forældre er så mange, der ønsker indflydelse og indsigt med en plads i skolebestyrelsen, at vi skal kæmpe om pladserne… En ren ønskesituation!!

 

Derfor blev de opstillede bedt om kort at fortælle, hvilke børn de havde i hvilke klasser, samt hvad de ville arbejde for.

 

Det egentlige valg finder altså først sted på et endnu ikke fastsat tidspunkt, og alle forældre på skolen vil få nærmere besked om, hvornår der skal stemmes og hvordan. Valget skal dog være afsluttet d. 12. maj.

 

Alt i alt synes jeg, at vi havde en rigtig god aften med god debat og stemning. Vi havde dog bagt kage til en 20-30 stykker mere, så ærgerligt at ikke flere deltog… 

 

Forældre til nuværende og kommende skolebørn kan dog stadig nå at deltage i selve afstemningen, så hold øje med informationerne om afstemningen samt datoen herfor.

 

Vi håber på stor valgdeltagelse

 

Rikke Bloch

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand