Naturstiens første etape indviet

Med militær præcision blev der fløjtet afgang ved Sognehuset klokken 16.00, da 188 Newlinge, torsdag eftermiddag, indviede den første bid af naturstien sammen med formanden for Kultur & Fritidsudvalget ved Esbjerg kommune, Knud Jager Andersen.

Stemningen var jævnt blandet i den store flok, fordi rygter allerede havde afsløret, at der var blevet klaget over sti-projektet. Vej og Park havde modtaget en klage, der endnu ikke var blevet præciseret over for sti-projektets arbejdsgruppe.


Men efter turen langs Lilbæk, over tre broer, til det sted projektgruppen havde udpeget til den officielle indvielse, var stemningen allerede blevet en hel del bedre. Og da der var mulighed for at købe en forfriskning i baren - der midt på stien, Så blev stemningen straks en helt anden.


Den officielle åbning blev foretaget af Knud Jager Andersen, der i sin tale tog udgang i dengang Vester Nebel skole var truet af lukning:

 



- Det arbejde i har udført på sti-projektet understøtter i den grad den vilje i udtrykte, dengang i kæmpede for at redde Vester Nebel skole. Når I vil noget herude, så arbejder i for det.
Naturstien giver mulighed for at man kan bevæge sig andre steder end langs de befærdede veje, så det er et sundt projekt, sagde Knud Jager Andersen, der samtidig pegede på at patriotismen blandt byens borgere har overbevist politikerne i byrådet om, at der er fornuft i at udstykke endnu seks byggegrunde på Tranbergvænget / Oksvænget.


- Men det skal dog også med, at der her i sidste øjeblik er kommet lidt malurt i bægret. Der er kommet klager til kommunen via Vej og park over projektet. Jeg tror nu mest, at det bunder i misforståelser, men jeg er sikker på, at folkene bag projektet vil rette eventuelle fejl og mangler, så I kan få det fulde udbytte af stien, til glæde for alle, sagde han.


Dermed klippede Knud Jager Andersen den rød-hvide snor med ordene. Hermed indvier jeg første etape af Vester Nebel natursti.

 



Efter den officielle åbning, blev der tid til at besvare spørgsmål fra pressen, der var mødt talstærkt op:


Er arbejdsprojekter, hvor borgerne selv griber værktøjet og tager fat, noget der bliver bemærket blandt byrådspolitikerne?


- Det er det i den grad. Vester Nebel gjorde meget væsen af sig, da I protesterede imod lukningen af skolen. Det har gjort indtryk på alle politikere. Og når i så tager sagen i egen hånd, og følger jeres protester op med visionære projekter i jeres nærområde, så beviser I jo, at der er vilje herude. Jo – det er noget vi respekterer.


Kunne du forestille dig, at Esbjergenserne også selv skulle tage fat, hvis der skal laves nye projekter inde i byen?


- Nej. I er af en helt anden støbning herude. Inde i byen, kan det måske bruges som en slags lokkemad, at et område kan få lidt ekstra udstyr i sportshallen, hvis de selv giver en hånd med. Men de kan ikke sammenlignes med et landsbysamfund som Vester Nebel.

I har jo bevist med opførelsen af Sognehus og Multihus, kampen for skolen, sti-projektet og hvad i ellers har haft gang i, at I kan løfte en opgave sammen – og at der er vilje til det. Det kan man ikke inde i byen, hvor mange borgere har nok i deres egen hverdag.


Til gengæld tror jeg, at det kan være svært at bo i Vester Nebel, hvis man ikke ønsker at deltage i de fælles projekter, sagde Knud Jager Andersen, og indskød. Jeg sagde, at de aldrig ville få held til at lukke Vester Nebel skole, da de præsenterede sektorplanen inde på rådhuset. I har i dag atter bevist, at det ville have været en stor fejltagelse, sluttede han.  


Flere billeder i Fogogalleriet. Klik her!

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand