Menigheden stemte »Ja« til samarbejde.

Det var med et ganske stort flertal, at Vester Nebel sogns menighed i sidste uge stemte for et tættere samarbejde med Bryndum sogns menighed. Men samarbejdet kommer ikke til at betyde de helt store forandringer.


Vester Nebel sogns menighedsråd indkaldte den 22. maj menigheden til en afstemning om et tættere samarbejde med Bryndum sogn. De to sogne deler i forvejen præst og organist, og kirkernes øvrige ansatte samarbejder allerede på flere områder. Men nu skal samarbejdet gøres officielt, da det vil give en bedre udnyttelse af ressourcer og et smidigere samarbejde til glæde for de to sogne.


Der mødte 34 mødedeltagere op i forsamlingshuset til en snak om ulemper og fordele ved et tættere samarbejde, hvilket Menighedsrådsformand, Vagn Christiansen, på en og samme gang var meget til freds med, men også lidt nervøs over:


- Der mødte flere op end jeg havde regnet med, og det gjorde mig lidt nervøs, at spørgelysten var så stor. Jeg troede nemlig at spørgelysten var ensbetydende med modstand overfor menighedsrådets forslag. Men jeg tog heldigvis fejl, siger han.


Af de 34 fremmødte stemte 21 for, 12 imod og en enkelt afleverede en blank stemmeseddel.

 

Samarbejde - ikke sammenlægning
Når de to sogne skal samarbejde, er det vigtigt at understrege, at der er tale om et samarbejde og ikke en sammenlægning. Vester Nebel sogns menighedsråd består, men reduceres fra seks til tre medlemmer ved det planmæssige menighedsrådsvalg til efteråret. I Bryndum sogn vælges der seks menighedsrådsmedlemmer, således at det samarbejdende menighedsråd får i alt ni medlemmer.

 

Bryndum har givet sig
Med seks pladser i det nye menighedsråd, vil Bryndum sogn have det absolutte flertal. Det må vi leve med, da Bryndum i demokratisk forstand, er et langt større sogn end Vester Nebel sogn:

- Hvis det skulle gå rigtigt for sig, så skulle Bryndum sogn have haft otte af de ni pladser i det samarbejdende menighedsråd, i kraft af sognets størrelse. Så jeg ser det som en gestus, at vi får tre pladser når samarbejdet starter for alvor, slutter Vagn Christiansen.


Indtil samarbejdet effektueres, er der nedsat et aktivitetsudvalg bestående af to repræsentanter fra hvert sogn. De skal planlægge og fordele aktiviteter i sognene, indtil samarbejdet formelt er en realitet.

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand