Lyn – indsamling til Rumænien

Et par af vore venner i Esbjerg har fået arrangeret en mulighed for at få 10 m3 plads i en lastvogn med herned til os. Det betyder, at vi kan få en hel del ting med herned. Ikke så meget til os privat, men til at dele ud til de fattige familier, vi har fået kontakt med.

Landsbyen Bilka:

Vi har primært koncentreret os om en fattig sigøjnerlandsby, ca. 3 km fra hvor vi bor. Her bor rigtig mange familier i små lerklinede hytter med jordstampet gulv, og et ildsted til madlavning og opvarmning. Der er lidt forskel på husene, men nogle af dem er forfærdelig dårlige. Vi forstår slet ikke, hvordan de klarer sig igennem vinteren, men de må jo have en måde at klare det på.

 

Vi vil imidlertid gerne være med til at gøre en lille forskel og mildne det lidt for dem.


Facaden på et typisk hus i byen Bilka. Det meste af husets facade er pudset op i ler. 

Uddelingen indtil nu:

Vi har uddelt en del tøj, sko og legetøj til nogle familier, men der er mange flere. Nu hvor det er rygtedes, at vi har givet noget, kommer der mange hen til os, når vi er derovre, og beder om hjælp. En dag kom der også en familie over til os, her hvor vi bor.

Vi var til gudstjeneste i deres lille lerklinede kirke i går. Her har vi haft glæden af at kunne give dem en overheadprojektor til at skrive deres sange ind på. Det er de meget glade for.

På vej derfra gik en halvstor dreng efter os og spurgte efter tøj til sig selv. Det er blevet ret koldt hernede i disse dage, og det har regnet meget. På grund af lerjorden, er det som et ælte i landsbyen der. Men drengen gik med bare fødder uden sko og havde alt for lidt tøj på. Selvom vi endnu har noget tilbage af det, som vi selv havde med, så kniber det meget med tøj og fodtøj til lidt større børn.

 

Ønskesedlen lyder på

Tøj, sko, støvler og tæpper.

Vi kan bruge noget både til børn og voksne, men vi har især manglet noget til lidt større børn, og så har vi også manglet drengetøj. Der har været mest pigetøj indtil nu. Til de voksne må der også gerne være store størrelser. De er ikke helt små alle sammen. Formodentlig pga. usund ernæring.


Selvom de har hårdt brug for tøjet, så vil vi alligevel gerne, at det er i god og pæn stand. Ikke hullet eller plettet.


En familie i et typisk landsbyhus i Bilka. Gulvet er stampet ler og huset opvarmes af det ildsted, hvor der også tilberedes mad.

Kort tidsfrist

Vi har kaldt det en lyn-indsamling, fordi der kun er 14 dage at gøre godt med. Indsamlingen er nødt til at slutte den 23. september, for at det kan blive bragt videre til pakning af lastbilen.

Vi siger tak, hvis du vil være med til at hjælpe os, så vi kan hjælpe andre. Vi har oplevet stor glæde og taknemlighed hos alle, vi har været hos, og det er svært at skulle sige, at vi ikke har mere.

 

Aflevering

Har du noget, som du gerne vil give til os, er der to kontaktpersoner:

 

I Vester Nebel kan det afleveres hos Lone Dyrholm, Landsbytoften 3

 

Du kan også ringe til

Anders Staal tlf. 29 78 37 99

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand