Lokale ildsjæle bygger grillhytte

Vær med til indvielse den 28. oktober 2018 kl. 14.00

Vester Nebels ildsjæle knokler i disse dage på højtryk for at færdiggøre en ny og stor grillhytte til glæde for hele lokalsamfundet.

De frivillige kræfter og meget flotte donationer fra lokale fonde har gjort det muligt, at vi inden længe kan tage grillhytten i brug.

Donationer kommer fra:

  • SE Vækstpulje 100.000,-
  • Lokale og Anlægsfonden 75.000,-
  • Claus Sørensens Fond 25.000,-
  • Sydbanks Fonde 15.000,-
  • Esbjerg Kommune 10.000,-

Indvielsen vil finde sted søndag den 28. oktober 2018 klokken 14.00. Grillen tages i brug for første gang, så der kan købes pølser og brød, samt øl og sodavand.

Sogneforeningen har siden efteråret 2017 arbejdet på at skaffe fondsmidler til en ca. 50 kvadratmeter stor grillhytte med bord-bænkesæt. Bålhytten er seneste tiltag i området omkring byens Multihal og giver endnu en aktivitets mulighed og et samlingssted for byens borgere i alle aldre.

Det vil være muligt at booke hytten til f.eks. børnefødselsdage, lokale firma-, og foreningsarrangementer, samt familieevents. Grillhytten er med til at binde det rekreative bånd med skov og stier sammen med beachvolleybane, petanquebane, skaterramper, basketballbane, sø, kælkebakke, frugtplantage og Multihallen.

Tag familien, naboen og vennerne med til en hyggelige eftermiddag!

 

Herunder kan der læse lidt nærmere om et de fonde som har doneret penge til projektet.

 

SE Vækstpuljen

Energi- og telekoncernen SE gar en vision om at fremtidssikre det samfund, som SE’s kunder og andelshavere er en del af. En af de måder SE gør det på, er ved at uddele midler fra SE Vækstpulje til at støtte værdiskabende formål.

SE’s repræsentantskab besluttede at etablere SE Vækstpulje i april 2014. Med vækstpuljens midler kan SE tage endnu højere grad af ansvar for det erhvervs-, uddannelses-, forenings- og kulturliv, som SE’s kunder og andelshavere bevæger sig i. Bestyrelsen for SE Vækstpulje varetager udvælgelsen af de projekter, puljen tildeler støttekroner og uddeler midler tre gange årligt.

SE’s repræsentantskab beslutter på det årlige repræsentantskabsmøde, hvor mange penge SE Vækstpulje her til rådighed. I 2016 er der afsat 15 mio. kr. til puljen.

 

Lokale og Anlægsfonden

Populært sagt er vi sat i verden for skabe fremtidens mødesteder, der er tilgængelige, giver mening og sætter spor. Det gør vi som en selvejende institution, vidensformidler og udviklingsfond i Kulturministeriets regi. Helt konkret udvikler og rådgiver vi om byggeriprojekter og fysiske faciliteter indenfor fritidslivet. Det vil sige indenfor idræts-, frilufts- og kulturlivet.

Udover at skabe fremtidens mødesteder uddeler vi ca. 80-90 mio. kr. årligt til projekter, vi arbejder med. Midlerne stammer fra de såkaldte udlodningsmidler under Danske Spil (Tipsmidlerne). Som udgangspunkt følger der altid idégenerering, sparring og udvikling med, når der tildeles støtte til konkrete danske projekter. Herudover leverer vi også selvstændig rådgivning mod betaling. I Danmark såvel som i udlandet.

Lokale og Anlægsfonden blev etableret i 1994 og råder over en egenkapital på 140 mio. kr., der er indskudt af Danmarks Idræts-Forbund, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Ungdoms Fællesråd.

 

Claus Sørensens Fond

Claus Sørensens Fond er en erhvervsdrivende fond oprettet i 1964 af direktør og pioner Claus Sørensen. Fondens formål er at understøtte og udlodde midler til bl.a. almennyttige formål og til Claus Sørensen descendenter. Fonden udlodder primært til almennyttige initiativer i Esbjerg Kommune, og har i 2017 udloddet 27 mio. kr. til 86 almennyttige formål og descendenter.

 

Sydbank Fonden

Sydbank har tilknytning til Sydbank Fonden – en almennyttig, velgørende fond som har relativt brede formålsparagraffer med fokus på støtte til kulturelt og folkeligt arbejde. Derudover uddeler Sydbank Fonden ca. 60 studierejselegater a 10.000 kr. til dimittender på uddannelsesinstitutioner, der på forhånd er indgået aftale med.

Sydbank administrerer i dagligdagen også Trelleborg Fonden, som er en selvstændig fond med uafhængig bestyrelse, der uddeler midler i bank Trelleborgs tidligere opland. Fondene yder hvert år støtte til hundredevis af almennyttige, velgørende formål over hele landet.

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand