Linedance er en stor succes.

VNI sparkede i efteråret gang i Linedance. Dengang med forhåbning om, at man ville få deltagere nok til et hold. I dag er der så mange deltagere, at man overvejer at lave 2 hold.

 

Mandag aften i skolens gymnastiksal: Der klappes, grines, trampes, råbes og spilles country musik. Der er gang i den ugentlige træning på Linedance holdet.

 

2 mænd og 22 damer danser solo i tre rækker, og der er knap nok plads nok til, at alle kan lave de spark som instruktøren ønsker udført.

 

Linedance har fundet sine udøvere i Vester Nebel. Mette Andersen, der er en af de aktive på holdet fortæller. - Det er sjov, og så er men til forskel fra almindelig dans, ikke afhængig af en dansepartner. Så det er en medvirkende faktor til at jeg er med på holdet. Og så skal man ikke tro at det altid er lige let at huske alle trinene, slutter hun.

 

Instruktøren er Anja Nygaard, der er bosat i Esbjerg men er opvokset i Vester Nebel. Anja har kun danset Linedance i godt et år, men er blevet grebet så meget af dansen og det samvær der er forbundet hermed, at hun i sommer tog et kursus som instruktør.

 

I de sidste 12 måneder har hun et par gange om ugen danset i Westcoast Linedance, mens hun hver mandag drager til Vester Nebel, for at hverve flere udøvere til den amerikanske danseform.

 

- Der er et sted imellem 20 og 22.000 forskellige danse i Linedance, så der er nok vi kan træne på i de næste mange år, fortæller Anja Nygaard, der ikke ser det som et problem, at der er så stor interesse for dansen i Vester Nebel.

 

Vi kan sagtens være flere, for hvis der kommer flere deltagere end de 29 tilmeldte vi har nu, så laver vi bare et hold mere. Det giver os mulighed for at inddele holdene efter, hvor dygtig og ambitiøs de enkelte deltager er.

 

Hvis man er lidt nysgerrig, skal man bare møde op på vores træningsaftener i gymnastiksalen. Alle kan deltage, men jeg tror at det er bedst at man er omkring 13 år, da der er mange ting der skal huskes, men der er ikke nogen øvre grænse. Linedance bliver dyrket af mange folk på over 80 år, slutter Anja.

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand