Kommunalvalg til Ny Esbjerg Kommune

Valgdeltagelsen så ringe ud omkring kl. 16.00, men på Vesternebel skole nåede deltagelse et stykke over kommunens gennesnit, hvilket næsten var hvad valgstedet i Ølufvad opnåede.

 

Det var en relativ stille formiddag på valgstedet i Vester Nebel og sidst på eftermiddagen meddelte de valgforordnede, at stemme deltagelsen så ud til, at blive lav. Kun omkring 35% havde på daværende tidspunkt afgivet deres stemmer til henholdsvis Ny Esbjerg Kommune og Region SydDanmark.

 

Men en stor tilstrømning efter kl. 16.00, betød at stemmeprocenten nåede op på 74,2 % på skolen, mens Ølufvad landede nogenlunde på kommune gennemsnittet 69,5

 

De meget store stemmesedler til regionsvalget voldte problemer, da de var vanskelige af folde, så de kunne puttes i urnen uden problemer. Men det var ikke det eneste problem.

 

En ældre svagtgående mand der ønskede at afgive sin stemme, ankom til valgstedet i rullestol, og den kunne ikke passere døren til valglokalet. De valgforordnet fik dog med nogen besvær, hjulpen manden ind i stemmeboksen.

 

Man kan undre sig over, at der ikke er krav til, at valgstedet skal være handicapvenligt.

 

Resultatet af valgene er allerede kendt, men her på siden kan du se hvordan der blev stemt i lokalområdet:

 

Vester Nebel Skole:

 

Stemmeberettigede: 392

Stemmeprocent: 74,2

Valgforbund: BK COV FØ

 

 

 

Ølufvad Kro:

 

Stemmeberettigede: 187

Stemmeprocent: 69,5

Valgforbund: BK COV FØ

 

 

 

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand