Hyggelig formiddag i sognearkivet

Vester Nebel Sognearkiv afholdte årsmøde og foredrag om to familier, der har sat deres præg på byen gennem tiden.

Vi var 17 forsamlet i Sognehuset, hvilket var tilfredsstillende taget i betragtning, at der samtidig var 80 års fødselsdag andetsteds i byen.

Under selve årsmødet – som kun tog 5 minutter – aflagde arkivlederen  årsberetning for 2012.

Herefter fulgte et foredrag og powerpointdiasshow med titlen “To familier flytter til byen” indlagt en midtvejskaffepause.

Første del af foredraget omhandlede Bundesen familien, som flyttede til byen 1847. Denne familie var en stor familie, som havde mange familiemedlemmer i sognet omkring år 1900. I dag er der ingen tilbage i sognet af denne familie.

Anden halvdel af foredraget omhandlede Haahr familien. Haahr familien kom til byen i 1849, da Vester Nebel skole fik ny lærer (det var dengang der kun var 1 lærer på hele skolen) Niels Pedersen Haahr.

Gennem billeder og foredrag fulgte vi familien frem til i dag, hvor familien er rigt repræsenteret i byen (som kan ses af pdf-filen – hvis du ikke kan genkende dem, så er det skolebilleder af både af Bettina, Morten, Carsten og Thomas Haahr med deres børn).

Marie og Hans Verner Haahr var også mødt op, og Hans Verner kunne fortælle om mange sjove beretninger fra sin barndom og ungdom. Vi blev også enige om, at nuværende voksne Haahr-generations interesse for motorcykler ikke stammer fra fremmede. Jeg har vedhæftet et billede af Hans Verner Haahrs far og mor på motorcykel sammen med en lille Hans Verner.

Sammenlagt havde vi en god formiddag, hvor snakken gik hyggeligt.

Med venlig hilsen
Henning Jørgensen

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand