Hvem gemmer sig bag støvet?

Foredrag i Vester Nebel Sognearkiv lørdag den 28. oktober 10.00-12.00

Lørdag d. 28/10 kl 10.00-12.00 holder Vester Nebel Sognearkiv et foredrag i Vester Nebel Sognehus. Udgangspunktet er en brevsamling fra 1840'erne, en dagbog fra 1865-1908 samt en brevsamling fra omkring år 1900, som befinder sig i Vester Nebel Sognearkiv.

Peder Sørensen var en ung mand fra Hygum, som omkring 1840 aftjente sin værnepligt i København. Hans familie i Hygum var god til at skrive breve til ham, og gennem disse breve får vi indblik i, hvad man gik op i dengang og skrev til hinanden.

Silles Pedersen Friis var gårdmand i Ølufvad. Han skrev dagbog hver eneste dag fra 1865 til sin død i 1908. Dagbogen er en fantastisk kilde til familiens levned og sognets historie.

Julie Heding var født på Øluf Møllegård. Hun var lærerinde og bosat i USA i kort tid. Familien var flittig til at skrive til hende. Hendes brevsamling på hundredvis af breve fortæller om en svunden tid.

Lad disse ukendte personer fortælle deres spændende historier, hør om mennesker og begivenheder fra sognet i gamle dage! Der vil blive vist et diasshow sammen med foredraget.

Alle er velkomne!

Vester Nebel Sognearkiv www.vnsa.dk

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand