Fortsæt blot skriveriet.

Politikerne i Esbjerg byråd har endnu ikke besluttet sig for, om de skal vende tommelfingeren op eller ned, når det kommer til afgørelsen af Vester Nebel skoles fremtid.

 

 

 

 

I JydskeVestkysten kunne man fredag læse, at politikerne i kommunens børn- og familieudvalg havde skolelukning på dagsordnen på torsdagens møde. Under normale omstændigheder havde det udløst en indstilling til byrådet, men udvalgsformand Hans Erik Møller siger til avisen, af udvalgsmedlemmerne ønsker at diskutere skolelukningerne i deres respektive partier.


Det kan være et tegn på uenighed i partierne. Men det kan også være et tegn på, at der er personer der har ændret standpunkt.


Klaus Nissen (V) holder hånden over de truede skoler. Han var allerede imod sektorplanen for skoleområdet, da den blev vedtaget i byrådet: – Det her er ikke bare en debat om skoler, det er ligeså meget en debat om landsbyer. Hvad vil vi med landsbyerne? Den diskussion kunne jeg godt tænke mig at tage først, siger Klaus Nissen.


Han peger på, at Indenrigsministeriet er på vej med en rapport om lige netop skolelukningers betydning for lokalsamfundene.


Den opfattelse deler partifællen Kurt Jakobsen ikke. Han siger til avisen: - Jeg har hele tiden sagt, at jeg står bag sektorplanen, og det har ikke ændret sig. Nu har vi været rundt i de områder som de fem skoler omfatter og med det engagement og den aktivitet, der er i områderne, frygter jeg ikke for landsbyernes overlevelse.


På det allerførste møde med medlemmerne fra børn- og familieudvalget i august, slog Kurt Jakobsen til orde for, at en skolelukning ville være til gavn for de små samfund. På mødet i forsamlingshuset sagde han, at det ville tvinge landsbyerne til at tænke kreativt, så de på den måde kan gøre sig bemærket. Det var Kurt Jakobsens opfattelse, at der på den måde ville blive skabt flere ildsjæle.


Der er noget der siger mig, at Kurt Jakobsen har fundet ud af, at der er mange ildsjæle blandt beboerne i Vester Nebel, efter hans besøg ved Åben Landsby. Men jeg vil opfordre alle, der opfatter sig selv som ildsjæle, til at skrive til Hr. Jakobsen og fortælle ham, hvad en skolelukning vil betyde for ildsjælenes motivation. Når grundlaget for vores fælles relationer - vores foreningsliv, pilles fra hinanden, fodi børnene søger mod sportsforeninger i de byer, hvor de går i skole.


Lad blot min opfordring være en provokation. For som jeg læser Jan Lindhardts artikel - og for den sags skyld, skoleleder Jørgen Ahlquist kommentar om,  at han har en god mavefornemmelse omkring Vester Nebel skoles overlevelsesmuligheder. Så tror jeg, at det kan betale sig, at forsøge at præge politikernes holdning, frem mod afgørelsens time.


Glem ikke at sende en hilsen til de Socialdemokratiske folketingskandidater, Anders Kronborg og Kim Mortensen.


I valgkampen lover Socialdemokraterne bedre skoler med lave klassekvotienter på maks. 24 elever. Sektorplanen kan  komme til at betyde høje klassekvotienter, samt en udhuling af landsbyernes foreningsliv. Er det i overensstemmelse med det Socialdemokratiske valgprogram?


Politikernes adresser er i artiklen under denne. Hvis du skriver, så husk at holde en sober tone. 

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand