Foreningsarbejdet har givet Jesper mod på politik.

Jesper Rasmussen stiller op for Venstre til kommunalvalget i november. Bliver han valgt, stopper han som formand for V.N.I

Valgpjecer, plakater, samt diverse skriverier i de lokale medier har allerede afsløret, at V.N.I’s mangeårige formand, Jesper Rasmussen, forsøger at blive stemt ind i Esbjerg byråd ved det forestående kommunalvalg.

 

Det er indirekte foreningsarbejdet, der er årsag til Jespers lyst til, at forsøge sig med en politisk karriere.

 

- Jeg har ofte været i kontakt med det politiske system via foreningsarbejdet, og det har givet mig indsigt i det politiske system, som jeg finder spændende, og gerne vil være en del af, siger Jesper Rasmussen, som er nummer seks på Venstres liste.

 

Jespers mærkesager hører hjemme i ”Børn og Familie”. Han vil gerne bruge sin energi på at gøre hverdagen nemmere for kommunes børnefamilier. Han mener ikke, at det siddende byråd har den rette forståelse for nutidens børnefamilier.


- Gennemsnitsalderen i Esbjerg byråd er 52 år, og kun ganske få af de 31 medlemmer er kvinder. Det er ikke optimalt, hvis man gerne vil være på bølgelængde med børnefamilierne, siger Jesper Rasmussen, der selv er far til tre børn.

 

Herudover ønsker Jesper at koncentrere sig om områder, der ikke konflikter med hans jobmæssige position. Jesper arbejder ved forsyningen i Esbjerg, og vil være inhabil i sager, der vedrører dette.

 

Hvis Jesper bliver valgt til byrådet den 17. november, vil det betyde farvel til formandsposten i V.N.I, Han mener nemlig ikke at det er foreneligt at være formand for en forening, og samtidig skulle tage stilling til sager, der let kunne dreje sig om foreningens interesser, i byrådet.

 

- Bliver jeg valgt, så vil jeg trække mig med det samme, så jeg kan koncentrere mig om det politiske arbejde, siger Jesper, der dog ikke har noget bud på, hvem der skal afløse ham som formand for V.N.I.

 

- Hvorfor blev det Venstre og ikke SF. Vi har flere gange set Knud Jager Andersen hjælpe dig med at gennemtrumfe projekter i Vester Nebel?

 

- Jeg har flere gange arbejdet fint sammen med Knud Jager, og det håber jeg da også at jeg kommer til i byrådet. Men jeg tror ikke, at der er nogen politiker der har gjort mere for Vester Nebel end Johnny Søtrup fra Venstre, siger Jesper Rasmussen.

 

Selv om Jesper har været medlem af Venstre i fem år, mener han ikke, at partifarven er altafgørende ved et kommunalvalg. Derfor opfordrer han alle de stemmeberettigede i Vester Nebel til at stemme personligt på ham, ved valget den 17. november.

 

- Jeg kan ikke holde hånden over mit eget lokalområde i alle sammenhænge. Men jeg vil arbejde for mit nærområde, og sørge for, at budskaberne herudefra kommer med ind bag de lukkede døre, slutter Jesper Rasmussen.

 

Du kan læse mere om Jesper Rasmussens synspunkter på hans hjemmeside, klik her.

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand