Foredragsmøde om Rumænien

Omkring 25 personer mødte tirsdag aften op i forsamlingshuset, for at høre Ena og Kjelds beretning om deres hverdag, oplevelser og arbejde i Rumænien.


Ena og Kjeld supplerede billerne med fortællinger, der til tider var meget rørende  Foto: Kim Thorsen


Ena og Kjeld havde medbragt en computer og en projektor, og så blev der eller vist rundt i parrets lejlighed i byen Oneti. Og så blev der vist billeder fra de fattige områder, hvor Ena og Kjeld bruger deres kræfter på at gøre hverdagen lidt lettere - specielt for landets mange sigøjnere.


Ena fortalte, at hun stod bag en kvindekonference i pinsekirken i Onesti om emnet: »Vov at følge dit kald«. Et arrangement der samlede 100 kvinder. Derudover bruger hun en del energi på at besøge rumænerne i hjemmene. Her underviser hun i praktiske ting som hygiejne, og nødvendigheden af skolegang for børnene.


Ena har naturligvis ikke altid lige let ved at gøre sig forståelig, men de mange besøg hos rumænerne har medvirket til, at hun efterhånden har et helt godt rumænsk ordforråd.


Kjeld arbejder på at skabe nogle arbejdspladser for mændene. Nogle mænd er arbejdsløse og har svært ved at forsørge deres familier. Men for rigtig mange er det drømmen om mange penge i udlandet, der lokker. Her kan de nemlig let tjene ti gange så meget som i Rumænien. Men drømmen forbliver en drøm for de fleste, for de der rejser ud, får sjældent et job.


Rumænere har mistet troen på at der kan skabes arbejdspladser i Rumænien. Derfor er Kjeld gået i gang med en slags erhvervsfremme, hvor han har kontakt til nogle virksomheder som gerne vil starte projekter op i landet.


- Det var en meget rørende beretning, om det kæmpe arbejde de to udfører. Og så var det dejligt at der kom så mange, siger Sognepræst Kirsten Kruchov Sønderby, der sammen med menighedsrådet stod bag arrangementet.

 


Omkring 25 spørgelystne tilskuere mødte frem til mødet  Foto: Kim Thorsen


Under mødet kom det frem, at der stadig er kirker i Rumænien, der har et brændende ønske om at få en overheadprojektor.


Ønsket kommer, efter at en tidligere indsamling i Danmark har udstyret en anden kirke med en overheadprojektor, så salmeteksterne bliver vist på et lærred. Manglen på salmebøger elimineres på denne måde.


Da Ena og Kjeld har plads til en begrænset mængde effekter i bilen, når turen atter går til Rumænien i starten af september, blev det vedtaget, at der bliver lavet en lyn indsamling i Lone Dyrholms garage.


Men da pladsen i bilen en begrænset, så er ønskelisten meget præcis:


En overheadprojektor – gerne flere (måske en der står ubrugt hen på en virksomhed)

Drengetøj i str. 5+9 år

Pigetøj i str. 7,9,11 år

Samt dametøj str. 38-40.


Hvis I har andet er det dog også meget velkomment. Det vil bare blive sendt af sted på et senere tidspunkt.


Effekter kan afleveres hos: Lone Dyrholm Landsbytoften 3, Vester Nebel


Eventuelle spørgsmål kan rettes til Lone Dyrholm på mail

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand