Fælles menighedsråd i Vester Nebel og Bryndum ??

Menighedsrådene i Vester Nebel- og Bryndum vil gerne rationalisere, ved at sammenlægge de to råd. Men en sådanne beslutning skal godkendes af folkekirkens medlemmer. Derfor indkalder menighedsrådet til møde!

 


Menighedsrådene i Vester Nebel og Bryndum sogne har drøftet muligheden for at sammenlægge de to menighedsråd. Grunden til at flertal i de to råd ønsker et fælles menighedsråd er, at vi derved får mulighed for, at forsætte det gode sammenarbejde, vi har haft de sidste mange år og at vi samtidig får en mindre ressourcekrævende arbejdsgang i de to råd.


Denne ændring kan menighedsrådet ikke selv beslutte. Derfor indbyder menighedsrådet alle folkekirkes medlemmer i Vester Nebel sogn til SOGNEMØDE. Torsdag den 22.maj 2008 kl. 19.30 i Vester Nebel Forsamlingshus.


MØD OP OG GIV DIN MENING TIL KENDE OG STEM OM FORSLAGET. AFSTEMNINGEN BESTEMMER DET VIDERE FORLØB.


Der vil blive serveret en kop kaffe med brød i løbet af aftenen. 


Med venlig hilsen Menighedsrådet i Vester Nebel.

 


 

Skal menighedsrådene for Vester Nebel og Bryndum sogne have fælles menighedsråd ?


Vi har i Vester Nebel menighedsråd drøftet muligheden for at sammenlægge menighedsrådene i Vester Nebel og Bryndum. Flertallet i Vester Nebel menighedsråd syntes det vil være en god ide da vi derved får mulighed for at forsætte det gode samarbejde, vi har haft de sidste mange år, og at vi samtidig får en bedre udnyttelse af ressourcer og et smidigere samarbejde til glæde for de to sogne.


Vi har i menighedsrådet haft mange overvejelser og vendt mange spørgsmål under vores drøftelser af om vi skulle indgå i et fællesmenighedsråd med Bryndum. I den anledning vil vi gerne prøve at svare på nogle af de spørgsmål, og samtidig inspirere til nogle overvejelser man kan gøre sig inden Sognemødet:

 

Spørgsmål 1:Hvorfor skal rådene overhovedet lægges sammen?


Et svar kunne være: Flertallet i Vester Nebel råd ser en mulighed for at forsætte det gode samarbejde vi har med Bryndum samt udbygge de aktiviteter vi i dag har sammen.


Spørgsmål 2:Hvorfor skal vi fraskrive os vores selvstændighed?

Hvordan vil man sikre, at vi fortsat har indflydelse? Et svar kunne være: I rådene arbejder vi for et fælles mål, det handler om at kirke og menighed skal trives – og helst også vokse både i fysisk og åndelig forstand.


Det skriver man faktisk under på, når man går ind i et menighedsråd. For at øge muligheden for større indflydelse vil vi søge dispensation til et rådsmedlem mere fra Vester Nebel (forhåndstilsagn fra Kirkeministeriet er givet) så sammensætningen af det nye menighedsråd vil bestå af 9 medlemmer i alt, 3 fra Vester Nebel sogn og 6 fra Bryndum sogn.


Spørgsmål 3:Hvad gør vi lige, hvis vi engang i fremtiden skulle fortryde?

Kan vi overhovedet slippe ud af det igen? Et svar kunne værre: Vi vil søge Kirkeministeriet om at fællesrådet skal køre som et forsøg for næste valgperiode (=1. Advent 2008 til 2012) Hvis det kommende råd ønsker at fortsætte ordningen, skal der søges om det igen inden udgangen af valgperioden. Altså hvis ingen aktivt gør noget, eller hvis en af menighederne ønsker at ordningen ophører til den tid, vender man tilbage til to selvstændige råd igen.


Spørgsmål 4: Hvad med de ansatte?

Et svar kunne være: Der har hele tiden været et godt samarbejde mellem de to kirker omkring de ansatte og deres opgaver. Lige nu samarbejder vi omkring præst, organist, graver og kirkesanger.


Spørgsmål 5: Er menighedsrådet blevet ofre for tidsånden?

Et svar kunne være: Der er i stiftet og staten røster der taler for større sammenlægninger. Det vil sige, at vi her prøver at være – det der på moderne dansk hedder – ”pro-aktive”. Altså vi søger for at træffe en beslutning nu som beskytter os mod, at andre senere - hen over hovederne på os - træffer en, som kunne være endnu mere vidtgående.


Spørgsmål 6: Har jeg overhovedet indflydelse på sammenlægning?

Gør det en forskel, om jeg kommer - er beslutningen ikke taget på forhånd? Et svar kunne være: I kirken har vi demokrati med mulighed for stor indflydelse på beslutningerne.

 



For at sammenlægningen kan gennemføres skal menigheden aktiv beslutte, at vi vil det. Så vi i menighedsrådet i Vester Nebel synes, det er en rigtig god ide at dukke op til mødet og få svar på spørgsmål, give sin mening til kende og påvirke beslutningen.


Med venlig hilsen Menighedsrådet i Vester Nebel.

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand