Et slag for ølkulturen

Fredag den 30. januar blev der afholdt øl smagning i Vester Nebel forsamlingshus. Ni forskellige øl skulle testes, suppleret af et pølsebord og en håndboldkamp.

 


Interessen for Øl smagningerne i Vester Nebel sviger noget. Første gang forsamlingshuset arrangerede ølsmagning deltog 22 personer, anden gang 105 og i 2008 arrangerede forsamlingshuset slet ingen øl smagning.


Derfor blev der indgået væddemål i forsamlingshusets bestyrelse om, hvor mange øl elskere der ville dukke op til dette års smagning. Det endelige tal blev 65. Og det er bestyrelsen - trods tidligere års høje besøgstal - ganske godt tilfreds med.


Da de danske håndboldherrer spillede VM-håndboldkamp imod Frankrig, øjnede bestyrelsen chancen for et mersalg, og arrangerede i sidste øjeblik håndbold på storskærm. Dette var til at sikre et fornuftigt salg at øl, så det samlede resultat gav en lille skærv til forsamlingshusets kasse.


Selve ølsmagningen bød på smagsprøver på ni forskellige øl fra små bryggerier. Det var Kaj-Erik Nielsen, der var tilkaldt til at foredrage om de forskellige øl.


Ved lokal-pressens ankomst var deltagerne godt i gang med det sidste øl på menu-kortet, og Kaj-Erik Nielsen talte varmt for, at deltagerne skulle melde sig ind i foreningen Danske Øl Entusiaster. En forening der mødes med jævne mellemrum, for at smage på, primært mikrobryggeriernes, store udbud af øl.


Publikum buuede dog lidt af, at han inviterede til foreningens årsmøde i finkulturens højborg, Musikhuset i Esbjerg, og samtidig i sine fortællinger tog afstand fra dåseøl, hentet syd for grænsen.

 


Forsamlingshusets bestyrelse arrangerede ikke øl smagning for at lave et stort overskud. Tanken var, at slå et slag for den lokale øl-kultur, som Ole Jensen udtrykker det. Det er ret sikkert, at der også kommer en øl smagning i 2010, og Børge Nielsen har overfor JydskeVestkysten givet udtryk for, at der også arbejdes for at tilbyde vinsmagninger.


Hvornår det bliver, om der også skal væddes om besøgstallet ved den lejlighed, og hvem der i øvrigt vandt væddemålet om deltagerantallet, det får vi sikkert snart et svar på.

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand