El masterne forsvinder

De mange 60 kilovolt el master, der præger området omkring Vester Nebel forsvinder, og erstattes snart af jordførte kabler, der også kan fremføre Tv - og Internet signaler.

I foråret begyndte Vest energi en gennemgribende fornyelse af el-nettet i Hygum-området. Skanska gravede kabler ned overalt i et højt tempo, men så gik alt i stå, og  hen over sommeren har man kunne betragte kabel ender stikke op af jorden hist og pist.

Hos Vest energi forklarer man, at de "huse" der skal erstatte de nuværende masteophængte transformatorer, blev leveret med en fejl. Derfor måtte hele fornyelsen sættes på stand-by, indtil leverandøren havde fået fremstillet de rigtige transformatorhuse. 

De nye kabler vil ud over strøm også kunne fremføre kabel-TV og bredbånds Internet i en hastighed på 10 M-bit. Dette vil dog først blive aktuelt når Vest energi udstyrer dem med en lysleder. Men det kan sagtens monteres efterfølgende, selvom kablet er blevet gravet ned. Kablet er nemlig udstyret med 3 kanaler der kan huse hver et lyslederkabler.

De masteophængte transformatorer har fungeret som forgreningsled ud til forbrugerne og vil sammen med alle 60 kilo volt masterne forsvinde og blive erstattet af små grønne huse på jorden. 

I forbindelse med liberaliseringen af el-nettet, der  betyder, at vi frit kan skifte el-leverandør, skal vi have udskiftet vores el målere. De nye el-målere vil på sigt kunne tilsluttes Internettet, så el selskaberne selv kan aflæse vores el forbrug.

Derfor skal fornyelsen af kabelnettet ses som en investering i fremtiden.Allerede i uge 45 - 46 forventer Vest energi, at være klar til at teste det nye kabelnet, der strækker sig fra Tarp til Roust . 

Vest energi regner med, at nedtagningen af 60 kilo volt masterne kan påbegyndes i løbet af november og være afsluttet omkring årsskiftet.

Men man skal dog lige huske, at der i Vester Nebel / Hygum området er andre kabelføringer end 60 kilo volt, så det er altså ikke alle master og kabler der forsvinder.

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand