Den offentlige busforbindelse svækkes fra nytår

I forbindelse med omlægninger af køreplanerne for bybusserne i Esbjerg, rammes Vester Nebel eneste officielle bus-linje. Fra nytår skæres der ned i antallet af afgange fra Vester Nebel, da det kniber med at overholde køreplanerne.

 


Noget tyder på, at vi igen skal på barikaderne. Netop som har vi overtalt politikerne til at bevare skolen i Vester Nebel, skal vi igen til at kæmpe vores sag. Med indførelsen af den nye bus køreplan den 6. januar, skæres der ned på busdriften til og fra Vester Nebel. I JydskeVestkysten tirsdag, begrunder køreplanchef hos Sydtrafik, Jørgen Præst, ændringerne med, at chaufførerne har svært ved at overholde de stramme køreplaner.


Citat: Igennem en årrække er de esbjergensiske buschauffører blevet presset af flere biler på vejene og senest en nedsætning af hastighedsgrænserne på flere omfartsveje.


– Vi havde for mange forsinkede busser, og det kan vi ikke blive ved med at leve med, siger Jørgen Præst til JydskeVestkystens journalist, Jan Lindhardt Christensen.


Sydtrafiks bud på en løsning er ikke at sætte flere busser ind. Derimod gør selskabet op med princippet om, at der hvert tiende minut er busser, der mødes ved banegården. I stedet lader Sydtrafik busserne komme løbende, og så har de kun et minuts ophold i stedet for tre.


– Hvis vi skulle bibeholde det princip, skulle vi have flere busser i systemet for at kunne gøre det. Det skulle faktisk give mere stabile omstigningsmuligheder end i dag, det er i hvert fald vores håb, siger Jørgen Præst.


Det er dog ikke alle ændringerne, der kommer buspassagererne til gavn. Linje 6 drosler antallet af kørsler til Vester Nebel ned.


– Det er selvfølgelig en forringet service i forhold til Vester Nebel, men vi har i perioder haft op mod 20 minutters forsinkelse på 6’eren. Det kan vi ikke leve med, siger Jørgen Præst. Citat slut.



Hvad siger du til, at busdriften bliver forringet igen. Kan vi leve med den forringelse?


Skriv din kommentar, så bringer vi den her på siden. klik her:

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand