Brev til borgmesteren

Arbejdsgruppen bag Blomstrende Landsby i Vester Nebel har sendt detter brev til borgmester Johnny Søtrup.

Kære Johnny Søtrup,
 
"Blomstrende landsbyer" er jo det nye udviklingsprogram for landsbyer der gerne vil tage hånd om deres egen udvikling, og derfor har Lokalrådet i Vester Nebel nedsat en arbejdsgruppe til at tage fat på et sådant projekt.
 
Arbejdsgruppen vil først og fremmest gerne synliggøre at Vester Nebel er en landsby i udvikling og ikke i afvikling, og efterfølgende sikre den fortsatte udvikling af lokalområdet via det program der lægger bag "blomstrende landsbyer". Men - vi har også brug for at Esbjerg Kommune er en aktiv medspiller i denne proces, og derfor denne henvendelse.

 
Arbejdsgruppen er gået i gang med de emner der kræves for at opnå de første 2 blomster, og her er en af de første opgaver at få skabt et godt datamateriale over befolkningen i landsbyen. I den forbindelse vil vi høre om det er muligt at få adgang til de befolkningsprognoser som Esbjerg Kommune udarbejder for Vester Nebel. Hvis det er muligt, vil vi gerne have et navn på en kontaktperson, hvortil vi kunne rette henvendelse.
 
Efterfølgende er et af de helt store opgaver at få udarbejdet en landsbyplan, hvilket er et krav for at opnå blomst nr. 2 - og det er et krav i programmet at landsbyplanen udarbejdes i samarbejde med kommunen. Vi er bekendte med at Esbjerg Kommune allerede er i gang med at udarbejde landsbyplaner for nogle af kommunens landsbyer, og vil I den forbindelse forespørge på, om der også kunne laves en landsbyplan for Vester Nebel?
 
Vi er helt overbeviste om, at de landsbyer der får blomsterne (og specielt de byer der får de første) vil være attraktive i markedsføringssammenhæng - for såvel landsbyen som for kommunen. Tidsplanen i Vester Nebel er derfor, at få skabt grundlaget for den første blomst i løbet af forår og sommer 2010, og arbejde hen mod blomst nr. 2 til sommeren 2011.
 
Vi ser frem til at høre fra dig, og håber at Esbjerg Kommune vil bakke op om det arbejde borgerne i Vester Nebel ønsker at igangsætte for at sikre en fortsat udvikling af en velfungerende landsby.


På arbejdsgruppens vegne,
 
Henrik Christensen

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand