Borgerne mødte politikerne i forsamlingshuset

Styregruppen omkring kampen for bevarelse af Vester Nebel som en levende landsby, havde sat Esbjergs kommunalpolitikere stævne i forsamlingshuset mandag d. 13.8.

– her ville vi have politikerne til at uddybe og forsvare beslutningen på et møde i økonomiudvalget tidligere på dagen, hvor sektorplanen for skoleområdet i Esbjerg kommune var godkendt til videre behandling i byrådet.


 

Et af punkterne – og det altafgørende for Vester Nebel – er at vores skole bliver foreslået nedlagt pr. august 2008 – altså allerede efter det netop påbegyndte skoleår.


Det mener vi i styregruppen er en alt for forhastet beslutning at tage nu, og på borgermødet fik alle lov til at skyde med skarpt mod de 7 politikere, der – det må man give dem – mødte op og forsvarede deres holdninger til sagen, hvad enten de var for eller imod en gennemførelse af sektorplanen i uændret form.


Vi havde en aldeles fortræffelig ordstyrer i Jørgen Ahlquist, der jo som bekendt er skoleinspektør netop på  Vester Nebel Skole, og samtidig sidder Jørgen i byrådet, så der kunne ikke have været en bedre mand til jobbet.


Debatten blev styret med mild og dog fast hånd, og alle fik lov til at både spørge og svare i løbet af aftenen.


 

Som debatten skred frem, var det meget tydeligt, at der var to ”sider” af politikere i salen, idet nogle klart gav udtryk for at være imod at lukke Vester Nebel Skole på det spinkle grundlag, der foreligger, hvor resten lige så klart sagde, at det ikke drejede sig om vores skole, men helheden for alle børn i Esbjerg Kommune.


Her var det så, at man følte, at der er blevet meget langt ind til Rådhuset i Esbjerg!


Den nye Esbjerg Kommune er nu blevet så stor, at der ikke e plads til at føre lokalpolitik – og da slet ikke landsbypolitik.


Det har ellers været især Venstre, der altid har stået for bevarelse af landsbyerne, men ét eller andet må være glemt i mellemtiden, for det var tydeligt, at især Venstre og Soc.dem. var forblændet af det, de kalder kvalitet i sektorplanen, men som styregruppen og vel alle andre i salen kunne se som ren økonomisk tænkning – sektorplanen er lagt og skal gennemføres!


Alle fik lov til at fremføre synspunkter og meninger, og fra salen kom der utrolig mange gode indlæg, men det var som om holdningerne ikke rigtig rakte henover podiet og ind til politikerne – bagefter følte man i styregruppen, at det havde været som at træde vande en varm sommerdag – det var godt så længe det varede, men der var ingen ændring bagefter.



 

Nu holdes der så byrådsmøde mandag d. 20.8 kl. 17.00 og her vedtages sektorplanen så, hvilket betyder, at den så skal sendes til høring over de næste to måneder inden den endelige behandling og forventede vedtagelse i november 2007.


Det er vigtigt at alle borgerne i Vester Nebel fortsat retter henvendelse til vore lokalpolitikere, for på den måde at synliggøre, at vi ikke frivilligt lader vores lokalsamfund amputere, men at vi vil kæmpe for at beholde vores skole, der betyder så meget for såvel vore børn som for alle andre i byen som kultursted og samlingspunkt – hvad skal vi med en tom skolebygning og alle børnene eksporteret til Skads Skole!


Nu gælder det for os alle at fastholde niveauet overfor de
Besluttende myndigheder, og alle opfordres til at henvende sig til deres egen lokale politiker via brev, mail, telefon eller personligt, så vi kan få dem til at indse, hvad de egentlig har gang i.


Vester Nebel skal fortsat være  ”en landsby i live…”

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand