Arv til Sognearkivet muliggør to bogudgivelser

På Vester Nebel Sognearkivs årsmøde den 12. april blev fortalt om to planlagte bogudgivelser - en billedbog og en "nørdbog"

Vester Nebel by 1955

På årsmødet blev først aflagt årsberetning for 2013, hvor tilhørerne kunne høre lidt om, hvad der var sket i arkivets regi i 2013.

Arkivlederen kunne herefter berette om, at arkivet i begyndelsen af året har modtaget en arv på 50.000 kroner fra boet efter Inger Rasksen. Inger Rasksen var i mange år bosat i Lifstrup og interesserede sig meget for både lokalhistorie og slægtshistorie.

Arkivets styrelse har vedtaget, at arven skal øremærkes til konkrete projekter, som vi kan sætte Inger Rasksens navn på. Projekterne bliver to bogudgivelser.

Den første bogudgivelse er planlagt som en billedbog. Arkivlederen har foreslået navnet Da Vester Nebel var sort/hvid - en historisk billedbog om Vester Nebel sogn. Tilhørerne ved årsmødet kunne herefter se udvalg af billeder, som er påtænkt at skulle anvendes i bogen. Bogen vil blive inddelt i temaer som Eventyret på Lifstrup hede, De mærkelige gårdnavne, Kro, smedje og mølle, Forsvundne gårde og huse, Mergelgrave og mergelbane, Den gamle herregård, Vester Nebel, fra kirke til landsby.

Bogen er ikke påtænkt som en detaljeret gennemgang af de enkelte temaer, men skal indeholde et udsnit af arkivets billedsamling, hvor forkellige personer, lokaliteter, foreninger og virksomheder beskrives kort. Vi håber, at bogen vil kunne udkomme sidst på året i indeværende år.

Den næste bog er et lidt mere nørdet projekt. Denne bog skal være en beskrivelse af både Bryndum og Vester Nebel sogne i 1600 og 1700 tallet. Bogen skal beskrive de enkelte landsbyer, beboelser, personer og deres historie/tilhørsforhold så komplet som muligt i perioden. Arkivlederen har allerede været i gang med at indsamle data til bogen i et par år, men der går nok et par år endnu, inden der er indsamlet oplysninger nok til en sådan bog.

De fremmødte til årsmødet mente, at projekterne lød spændende. Arkivet ønsker naturligvis et så bredt udvalg af billeder som muligt til billedbogen, og vi håber derfor på, at folk med tilknytning til sognet vil udlåne gamle billeder til arkivet.

Henvendelse kan ske til Henning Jørgensen telefon 75169246 eller hj(at)vnsa.dk . Se også arkivets hjemmeside på www.vnsa.dk .

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand