År 2005 går på hæld

Et følelsesrigt år rinder ud, et år som vil stå i manges erindringer fremover. Oversvømmelserne i fjernøsten med over 150.000 omkomne var starten på 05, krigen i Irak. Jordskælv i Pakistan med mange omkomne.

Harmløse tegninger af Muhammed i Jyllandsposten. Georg W Bush besøgte Danmark.

 

Regions & kommunevalget. Nedlæggelse af amterne har vel længe været ønsket, men at regionerne skulle være så store – eller i det hele taget være der overrasker lidt.

Vinterstemning fra Hygumvej

 

Esbjerg Kommune voksede sig også stor, det kan vi vel godt glæde os over idet at der kommer rigtig mange landsbysogne med fra Ribe og Bramminge + Grimstrup, absolut en stor fordel. Kan vi i de tyndt befolkede områder finde ud af at løfte i flok skal vi nok klare os.

 

Mange landsogne/lokalområder har organiseret sig. Fællesrådet er bleven kontaktet af flere Landsbyer som har ønsket at høre lidt om hvad vi har gjort, det har da været en dejlig oplevelse, det siger lidt om at Vester Nebel er kendt uden for kommunegrænsen.

 

Minusser har der været – vi mangler stadig Linje 9, den vender ved lufthavnen og holder der 10 min.

 

Dagligvare butikken forsvandt, vi fik ny lukkelov som gjorde ondt være for de små butikker men et + for ikke mindst Dansk Supermarked  Bilka & Føtex , handler man der så falder der lidt af til et nyt operahus i København eller en ny dybvandshavn i Shanghai.

 

Mange nye dagligvarer butikker i Esbjerg kommer der, en centralisering som vi må have vendt. Nybyggeri er der dog i dag, flere skulle gerne komme til også af jordbrugsparceller, men også andelsboliger kunne bruges her. Sti fra Oksevænget til Skolen er på vej.

 

Skolen skal vært år have tilført 15-20 børn for at kunne bevares.

Mange af Landsbylivs emner er væk, uden den ser det ikke godt ud.

 

Det Gamle Mejeri driver nu både Nebel Sø og Værkstedskole i Foderstofforretningen.

 

Flot som Søen er blomstret op og med god støtte fra Landdistriktspuljen.

 

Multihuset er i brug, alt sammen glædelige lyspunkter for lokalområdet her.

 

Korskroen er  nu kommet på dagsorden med et stort motorsportscenter, næsten lige meget hvad så vil det pynte på området der, vi kan lide det eller lade være, det kommer uanset hvad vi siger, næsten dette har beboerne i området også fået at hvide, hvis det bliver vedtaget.

 

Vi tilskrev Amtet, at man straks kunne begynde med at etablere p. pladser ved Korskro Centret. Så kunne alle der kommer fra nord, øst eller syd, tage en lokalbus til deres arbejdsplads på Sydvestjysk Sygehus.

Det er jo et stort antal P-pladser de ansatte tager for næsen af sygehusets  gæster.

 

Ny Regionsplan er også på vej, men der er ikke mange lyspunkter at se for vores Sogn. Den er i øjeblikket til høring blandt Fællesrådets medlemmer og bemærkninger skal til Amtet før 31-12.05.

 

Monarkiet fortsætter en ny lille Prins er født i år. Ja 2005 var et minderigt år.

 

Godt Nytår.

Jens Jørgen Christensen.

 

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand