2007 blev et godt og meget aktivt år for Vester Nebel Sognearkiv.

Igennem året er der ført 20 indkomstjournaler. En stor del heraf var små afleveringer. Der var dog også større især i forbindelse med gravregistrering på V. Nebel kirkegård, således arkivet har forøget sin samling med 400 billeder i løbet af året.

 


Ligesom sidste år har vi også modtaget flere slægtshistoriske optegnelser. Igennem året har vi haft 3 åbent hus arrangementer. Det første var i marts i forbindelse med Sognehusets (arkivets bopæl) 10 års jubilæum, hvor vi havde en udstilling. I efterårsferien holdt vi foredraget ”Vester Nebel skolevæsen gennem  tiderne” og endelig havde vi udstillingen ”V. Nebel skoles historie” i forbindelse med ”Åbent Landsby” i Vester Nebel sidst i oktober. Alle 3 arrangementer var pænt besøgte.


Igennem året har arkivet haft ca. 80 besøgende og derudover ca. 20 telefoniske og skriftlige henvendelser. Henvendelserne har ofte drejet sig om slægtsforskning. Men som sædvanligt bruges vi også lokalt. På sidstnævnte front har det især drejet sig om brug i forbindelse med indsamling af data til brug  for argumenter til bevarelse af den lukningstruede V. Nebel skole.


I år blev det atter fastslået, at vores formidlingsmæssige vigtigste redskab er vores hjemmeside. Hjemmesiden www.vnsa.dk besøges af ca. 500 hver måned. Selv om siden kun er på dansk, er der besøg fra hele verden. Det viser blot, at sproget ikke er nogen hindring for amerikanere, som ønsker at opsøge deres danske rødder.


Hjemmesiden er blevet udvidet kraftigt ved, at vi nu også har indtastet de nyere kirkebøger samt folketællingen 1925, og en stor del heraf er lagt ind på siden.


Et andet projekt var gravminderegistrering på Vester Nebel kirkegård. Projektet er mundet ud i, at der nu kan søges i såvel nuværende som sløjfede gravminder på siden.


2007 blev året, hvor vi fik konverteret vores Arkibas 3 data til Arkibas 4. Arkivet håber nu på, at Arkibas.dk kommer på gaden inden for de nærmeste år, således at det bliver muligt for alle at søge i arkivets gemmer over Internettet.


Kommunesammenlægningen fik følgen, at vi har fået langt flere medspillere indenfor vores arkivsamvirke i Esbjerg kommune. Dette samvirke deltager arkivet naturligvis aktivt i, og de næste år vil sikkert vise sig, at samarbejdet mellem arkiverne, Byhistorisk arkiv samt Esbjerg kommune vil blive meget spændende.


Til slut vil vi takke Esbjerg kommune og Skast m. fl. Herreders Brandkasses fond for deres trofaste, økonomiske tilskud til arkivet. Ligesom vi takker VNI for logi i Sognehuset, og naturligvis alle som har afleveret materiale til arkivet.

 


 

Vester Nebel Sognearkiv
Sognehuset, Stokbrovej 18, 6715 Esbjerg N. Tlf.: 7516 9989 (kun i åbningstiden –
ellers lederen)


Åbningstid: Sidste torsdag hver måned kl. 18.30 – 20.30 samt efter aftale med
lederen.


Leder: Henning Jørgensen, Lifstrup Hovedvej 54, 6715 Esbjerg N. Tlf.: 7516 9246
Arkivets postadresse: Lifstrup Hovedvej 54, 6715 Esbjerg N.


E.mail: hj(at)vnsa.dk


Hjemmeside: www.vnsa.dk

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand