16 nye beboere indtager Multiparken

I løbet af foråret rykker 16 pindsvin ind i Multiparken, hvor de forhåbentlig vil finde føde og forhold så gode, at de slår sig ned permanent.

16 pindsvin fra et internat i Gram vil snart rykke ind i Multiparken. Dyrene er blevet indleveret syge og forkomne til internatet, men er efter en vinter i hi, friske og klar til at komme ud i naturen igen, når de er blevet fedet lidt op.

Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at dyrene vil kunne gøre gavn i Multiparken, da der er mange snegle og andre smådyr, som er naturlig føde for pindsvinene. Vi skal blot have dyrene i tankerne, når vi færdes i Multiparken.

Beskyt dyrene

Vi ved, at biler på vejene er pindsvinenes værste fjende. Det ser vi os ikke i stand til at gøre noget ved. Men på andre punkter kan vi godt gøre noget for at beskytte dyrene:

Hvis du lufter hund i Multiparken, skal du være lidt ekstra opmærksom på din hunds adfærd. For når en hund møder en lille stikkende fætter, kan de godt finde på at bide pindsvinet.

Aldrig mælk
Vi kan ikke udelukke, at pindsvinene dukker op på privat grund. Og så kan det være fristende at fodre dem. Det kan man gerne, men man må aldrig give dem mælk. Pindsvin kan ikke tåle mælk, da deres tarme ikke kan behandle mælken. De bliver meget syge af det - ungerne dør.

Du må fodre med frisk vand og katte- eller hunde foder, der er opløst i lidt vand. Vådfoder til katte kan også anvendes.

Pindsvinet er et rovdyr. I naturen spiser de smådyr som snegle, regnorm, larver, biller, bænkebidere. Det spiser også frøer, slanger og fugleunger, hvis det kan få fat på dem. Og så spiser det frugt. Men især de små dyr er vigtige for pindsvinet. Hvis du gerne vil sørge for at der er mad til pindsvinet i en have, så må du hjælpe de små dyr frem.

Dyrenes hjem
Der er lavet 15 pindsvineskjul (billedet herover), der er placeret i læbælterne omkring Multiparken. De er blottet lige nu, men vil snart forsvinde, når græsset vokser, træer og buske springer ud. Det er vores håb, at dyrene vil søge skjul her og tage hi for vinteren, når vi kommer så langt.

Værge-familier

Vi vil invitere interesserede til at deltage, når dyrene skal sættes ud. Og hvis du – og dine børn - har lyst til at hjælpe lidt med at passe på dyrene, så er I hjertelig velkomne.

Vi orienterer op udsætningen af pindsvinene på vesternebel.dk

Øvrige nyheder

Nyhedsbreve fra vesternebel.dk

Modtag en mail, når vi har nyttige nyheder. Så er du altid informeret om, hvad der sker i dit nærområde.

Klik her for at tilmelde dig.

Vesternebel.dk ejes af sogneforeningen i Vester Nebel. Hjemmesiden har til formål at være lokal budbringer og informationskilde. Redaktionelt stof, der ønskes bragt på hjemmesiden, kan indleveres til redaktørerne, der vil gøre brug af informationer, de finder relevant for hjemmesidens brugere.

> Kontakt til webmaster og redaktør
> Kontakt Sogneforeningens formand