Den var en synlig stolt formand for forsamlingshuset, der bød de mange fremmødte velkommen til endnu en øl-smagning i forsamlingshuset. Til en øl-aften hvor øl fra de danske øer, skulle smages efter i krogene – eller sammenlignes, som den ølkyndige, Niels-Jørgen Gadeberg, kunne fortælle at det skulle dreje sig om
På programmet stod hele otte øl fra små bryggerier på Ærø, Fur og Fanø, og med støt stigende styrke fra 4,6 til 7,6 pct. alkohol.
Programmet startede i Pilsner øllet, fortsatte via Alé og Pale alé over Bock for til sidst at slutte med en Porter. Og rækkefølgen var nøje udtænkt, da øllet gradsvist blev mørkere. De lyse øl-typer har nemlig ikke en chance, når man først har drukket af det mørkere øl.
Til hver øl var der en forklaring på øllets oprindelse, lidt lokal historie om det enkelte bryggeri og en forklaring af de ingredienser der indgår i den enkelte bryg.
Men der kom såmænd også en historisk beretning om, hvordan øllet blev opfundet for omkring 8000 år siden og hvordan øl i middelalderen blev brugt, som erstatning for det stærkt forurenede vand.
Selve øl-smagningen varede et par timer, hvorefter der blev serveret pølsebord.
Det var tredje år i træk, at forsamlingshuset lavede øl-smagning. I 2005 deltog omkring 25 personer i arrangementet, der sidste år mere end fordoblede deltagerantallet til 70 deltagere, og i år altså samlede 105 personer med smag for øl.
Formanden for forsamlingshuset Hans Peter Hansen var da også ganske tilfreds. Specielt fordi der kom en del udenbys gæster til arrangementet. –Vi har måske fundet vores egen lille niche, der kan blive en fast tradition, sagde Hans Peter Hansen, mens han rakte endnu en Ærø Dark Alé over disken. Huset solgte nemlig denne aften, kun de ølmærker, der indgik i øl-smagningen.
Som deltager i arrangementet, må jeg sige, at jeg allerede nu glæder mig til næste års øl-smagning. Men jeg håber, at pølsebordet bliver tilpasset til deltagerantallet. Det var der nemlig ikke helt nok af.